Premjera „Skraidantis Travolta“

DATA

2023-04-22, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Renginio trukmė: -

Informacija žmonėms su negalia (vežimėliuose) ir lydinčiam asmeniui: įleidžiami nemokamai, užimant jiems skirtas pažymėtas vietas. Įsigijus bilietą, būtina susisiekti su administracija tel. +370 68612616 , el. p. info@vsdt.lt , likus ne mažiau nei 2 dienoms iki spektaklio.

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
Premjera „Skraidantis Travolta“

Dramaturgas – ARTŪRS DĪCIS

Režisierius – TOMS TREINIS

Kompozitorius – JŪLIJS RAIMONDS MELNGAILIS

Scenografas – KRISTAPS KRAMIŅŠ

Kostiumų dizainerė – MARTA LAIMA TREINE

Vertėja – VIKTORIJA JONKUTĖ

 

Vaidina:

Travolta - Aidas Matutis,

Ivaras - Severinas Norgaila,

Timas - Mindaugas Jurevičius,

Atis - Dalius Jančiauskas,

Alisa - Rusnė Navickaitė,

Ilona - Nomeda Bėčiūtė,

Ridikas - Juozas Žibūda  

Spektaklis „Skraidantis Travolta“ – pasiilgusiems sodrių aktorinių vaidmenų ir gerų istorijų. Tai įtraukiantis, švelnia ironija ir humoru persmelktas pasakojimas apie kiekvieno mūsų (ne)dedamas pastangas gyventi savo, o ne aplinkybių primestą gyvenimą. Spektaklį pristato jauna teatro kūrėjų komanda iš kaimyninės Latvijos. Režisierius Toms Treinis spektakliui Šiauliuose neatsitiktinai pasirinko šiuolaikinio latvių autoriaus Artūro Dicio pjesę, kurios tema, kaip teigia režisierius, yra vienodai aktuali ir suprantama tiek Latvijos, tiek Lietuvos publikai. Pjesė pasakoja apie atokaus kaimelio gyventojus, kurių kasdienybė skęsta asmeninėse peripetijose. Kasdieninės kalbos, sodrių dialogų ir humoro prisodrinta pjesė nukelia į mažą, visų užmirštą kaimelį, kurio gyventojai stumia viena į kitą panašias dienas, nebandydami nieko keisti ar keistis patys.  Pasakojimo centre – jaunas vaikinas vardu Travolta, kurį kaime dėl jo uždaro būdo ir keistų įpročių daugelis laiko tiesiog „trenktu“. Atrodo, kad Travolta, kaip ir visi kiti veikėjai, yra nuolankiai susitaikęs su savo likimu, tačiau iš tikrųjų savyje jis nešiojasi didžiulę šeimos paslaptį, kurią atskleidus, tampa akivaizdu, kad po šiurkštoku pjesės paviršiumi slepiasi sukrečianti meilės, kaltės ir jos atpirkimo tragedija.

Spektaklyje pirmuoju smuiku griežia psichologiškai tiksli aktorių vaidyba, paženklinta švelniu ironijos prieskoniu. Kiekvienas pjesės veikėjas jaučiasi įspraustas į aplinkybes, kurios,  jų manymu, neleidžia jiems ištrūkti, įgyvendinti savo svajonių. Dėl to kiekvienas jų jaučiasi savaip nelaimingas. Bet ar iš tiesų jie nuoširdžiai nori ir stengiasi keisti savo gyvenimą? Pjesės autorius  A.  Dicis teigia, kad šia pjese jis norėjo priminti labai paprastą, bet deja, dažnai pamirštamą tiesą, kad gyvenimas nėra kažkas abstraktaus – „kiekvieną mielą sekundę jis vyksta mumyse ir mes patys esame tikrieji savo gyvenimo kūrėjai. Nėra tokios vietos kaip „niekur“, kur gyvenimas tarsi teka pro šalį, nepaliesdamas žmonių“.

 

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI