PABANDOM DAR KARTĄ (SKERDYNIŲ DIEVAS)

DATA

2023-03-18, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 12 Eur bilieto kaina moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia. Bilietų patikros metu būtina pateikti pažymėjimą.

Informacija žmonėms su negalia (vežimėliuose): įleidžiami nemokamai, užimant jiems skirtas pažymėtas vietas.

Informacija žmones su negalia lydinčiam asmeniui: pagal galimybes įleidžiami nemokamai, susisiekus su administracija.

Administracijos kontaktai: tel. +370 68612616 , el.p. info@vsdt.lt

Renginio trukmė: 2 val. su pertrauka

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
Renginys pasibaigęs
PABANDOM DAR KARTĄ (SKERDYNIŲ DIEVAS)

Autorė - Yasmina Reza

Iš prancūzų kalbos vertė Akvilė Melkūnaitė

Režisierius - Arvydas Lebeliūnas

Dailininkas-scenografas - Artūras Šimonis

Kostiumų dailininkė - Julija Jan

Spektaklyje naudojama Jono Sakalausko muzika

 

Vaidina:

Mišelis Ujė - Arnoldas Jalianiauskas, Sigitas Jakubauskas

Veronika Ujė - Inga Norkutė, Danguolė Petraitytė

Anetė Rej - Monika Šaltytė

Alenas Rejis - Dalius Jančiauskas, Aurimas Žvinys

Pabandom dar kartą? Gal dar vieną kartelį? Kieno gyvenime nepasitaikė tokių situacijų? Vis bandom ir tikimės, kad pagaliau mums pavyks. Kartais tai pasiteisina, o kartais tik dar labiau įklampina, kaip nutiko ir šios pasauliniu hitu tapusios komedijos herojams. Spektaklis „Pabandom iš naujo“ sukurtas pagal garsios prancūzų autorės Yasmina Reza pjesę „Skerdynių dievas“ (2008). Ši subtilaus juodojo humoro komedija atnešė autorei daugybę prestižinių apdovanojimų, pjesė iki šiol statoma viso pasaulio scenose. Komedijoje vaizduojama gana buitiška ir daugeliui mūsų lengvai atpažįstama situacija. Vieną popietę susitinka dvi inteligentiškos poros aptarti tarp jų vaikų kilusias muštynes, kurių metu vienam berniukui buvo išmuštas dantis. Vaikų tėvai – Ujė ir Rėjų šeimos – stengiasi neva civilizuotai spręsti konfliktą, randant visiems priimtiną susitaikymo būdą. Pradžioje mandagus ir kultūringas bendravimas pamažu įgauna vis aštresnį toną – sulig kiekvienu bandymu susikalbėti, įtampa tarp šeimų ir pačių porų viduje vis labiau auga. Įpusėjus susitikimui, kava pakeičiama romu ir tuomet iškyla po išoriniu porų blizgesiu ir padorumu slepiama neapykanta, nepasitenkinimas ir net agresija. Poros ima svaidytis ne tik kaltinimais, iracionaliais argumentais, seksistiniais ir homofobiškais įžeidinėjimais, bet ir po ranka pasitaikiusiais daiktais. Planuotas suaugusių civilizuotų žmonių susitikimas, baigiasi vaikiškai nesuvaldytu chaosu. Nors iš pirmo žvilgsnio komedijos turinys atrodo gana paprastas, buitiškas ir net banalokas, tačiau iš tikrųjų jame paslėpta daugybė temų ir gilesnių prasmės klodų. Didžiausias šios komedijos laimėjimas – tai ne tiesmukas, o intelektualus ir labai taiklus humoras su lengvu ironijos prieskoniu, kurį scenoje šarmingai ir dozuotai žarsto talentingų aktorių ketvertas.

Kritikai vieningai sutaria, kad subtilus ir neprilygstamas Y. Reza humoras patenkina net išrankiausią publikos skonį. Tad nieko nuostabaus, kad žiūrovų pamėgta komedija sugrįžta į mūsų teatro sceną atsinaujinusiu aktorių sąstatu ir kiek saviironiškai skambančiu pavadinimu „Pabandom dar kartą“.

 

Premjera - 2012 m. balandžio 14, 15 d.

 

 

 

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI