KINO PAVASARIS. "R.M.N."

DATA

2023-04-06, 18:00 val.
Ketvirtadienis

Vieta

Anykščių kultūros centro KINO salė, Anykščiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
KINO PAVASARIS.

R.M.N.

R.M.N. R.M.N.

2022 Rumunija, Prancūzija, Belgija 127 min N-16

Režisierius - Cristian Mungiu

Scenarijaus autoriai - Cristian Mungiu

Aktoriai - Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, Andrei Finți, Mark Blenyesi, Ovidiu Crișan

Prodiuseriai - Cristian Mungiu

Operatorius -  Tudor Vladimir Panduru, RSC

Montažo režisierius -  Mircea Olteanu

Pardavimo agentas - Wild Bunch International

Vertimas - Goda Grigolytė

Dialogai - rumunų

Subtitrai - lietuvių, anglų

Matijus grįžta iš emigracijos Vokietijoje ir tikisi, kad gimtajame Transilvanijos miestelyje gyventi bus ramiau. Jis susitikinėja su meiluže, rūpinasi senu tėvu ir „vyriškais“ metodais iš kalbėti nustojusio sūnaus bando išgauti, ko jis išsigando miške. Tuo tarpu miestelyje auga įtampa – verslas neprivilioja vietinių darbuotojų, todėl nusamdo tris atvykėlius iš Šri Lankos. Pakraupę senbuviai siekia „atkurti tvarką“ tokiais būdais, jog tampa neįmanoma likti nuošaly, kad ir kaip Matijus to norėtų.

„Filmo pavadinimas nurodo tikslą – pateikti tam tikrą visuomenės pjūvį, lyg skenuojant ją magnetinio rezonanso tomografu (rumuniškai RMN). Apimti emocijų, ypač baimės, ir įsitikinę savo teisumu, mes nepastebime veiksmuose ir mąstyme egzistuojančių prieštaravimų. Todėl kinas, kuris tarsi peršviečia ir parodo rezultatus mums prieš akis, atlieka neįkainojamą funkciją visuomenės ir demokratijos sveikatos atžvilgiu. Pasak Cristiano Mungiu, jei nemalonu tai matyti, turbūt reikia kažko imtis.“ (Ignė Smilingytė) 

Apdovanojimai

Pasaulinė premjera: Kanų kino festivalis, Konkursinė programa, 2022 m. 

Režisierės(-iaus) biografija

Rumunijos Naujosios bangos režisierius Cristianas Mungiu (g. 1968) debiutavo Kanų programoje „Dvi režisierių savaitės“ su filmu „Vakarai“ (2002). 2007 m. antrasis jo filmas „4 mėnesiai, 3 savaitės ir 2 dienos“ (2007, „Kino pavasaris“) apdovanotas „Auksine palmės šakele“. Vėliau tas pats filmas įvairių kritikų asociacijų visame pasaulyje buvo įvertintas kaip geriausias metų filmas, Europos kino apdovanojimuose laimėjo geriausio režisieriaus ir geriausio filmo kategorijose. „Baigiamieji egzaminai“ (2016, „Kino pavasaris“), penktasis Mungiu filmas Kanuose, apdovanotas už geriausią režisūrą.

 

ORGANIZATORIUS:

ANYKŠČIŲ KULTŪROS CENTRAS

įstaigos kodas 190078494

A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI