Premjera! EŽERAS

DATA

2021-10-17, 18:00 val.

Vieta

Varėnos kultūros centras, Varėna

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Renginio trukmė: 2 val.

Pertrauka: yra

Bilietai internetu: neparduodami likus 1 valandai iki spektaklio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
Premjera! EŽERAS

„EŽERAS“

Autorius - Michailas Durnenkovas
Režisierius - Agnius Jankevičius
Scenografė ir kostiumų dailininkė - Laura Luišaitytė
Vaizdo projekcijų autorius - Rimas Sakalauskas
Šviesų dailininkas - Darius Malinauskas

Pjesė sukurta Maskvos Gogolio centro teatro užsakymu 2014 m.

„Kur tu esi dabar? Kur norėtum atsidurti apokalipsės metu?“/iš pjesės/

Jūs mus gąsdinate apokalipse? Bet mes visai nenorime apie tai galvoti! Mes norime maloniai leisti laiką sodyboje prie ežero, norime šnekučiuotis su draugais, gerti alų, kepti šašlyką. Mes norime užsimiršti. Sakote, kad apokalipsė jau prasidėjo? Bet, draugai, taip negali būti!Juk kažkas privalėjo mus įspėti! Privalėjo atplukdyti Nojaus laivą!Juk turi būti kažkas, kas mus išgelbės, išganys ir pasigailės.Juk mes taip sukurti: iš Tikėjimo, Vilties ir Meilės! O gal pasaulis, kol mes kovojom už savo iliuzijas, negrįžtamai pasikeitė? Ir jei nebegalime jo išgelbėti, galbūt, dar galime išgelbėti savo sielas?

Garsaus šiuolaikinio Rusijos dramaturgo Michailo Durnenkovo pjesė „Ežeras“ – tai bauginančiai paveiki didelių vilčių žlugimo istorija, įspėjanti apie pavojingai arti, o gal net mumyse pačiuose, tūnančius blogio pavidalus. Pjesė „Ežeras“ turi „dvigubą dugną“. Įtraukiantis, vietomis detektyvą primenantis pjesės siužetas iki pat finalinės scenos žiūrovą gundo patikėti viltingo scenarijaus išsipildymu.

Užmiesčio sodyboje prie ežero susiburia nedidelė draugų kompanija: namo šeimininkai Andrejus ir Aliona, daktaras Antonas ir jo mergina ukrainietė Alisa, architektas Nikojalus ir šeimininkės draugė Nina. Gražios moterys ir sėkmingi vyrai, svaiginantis pušų kvapas, vasariška šiluma ir vežimėlyje ramiai snaudžiantis kūdikis – iš pirmo žvilgsnio tai primena idilišką savaitgalį gamtos prieglobstyje, kai gurkšnojant alų ir sočiai užkandžiaujant mezgasi neįpareigojantys pokalbiai. Bet netrukus į siužetą ima terptis veikėjų istorijos iš praeities ir paaiškėja, kad po simpatiška ir malonia personažų išore slepiasi asmeninių nuoskaudų, nevilties, egoistinių sprendimų ir moralinių kompromisų kupini gyvenimai. Tarsi iš juodų ežero gelmių išnyra baimių ir neišsipildžiusių lūkesčių fantomai, kurie, lyg tas grėsmingai dantis iššiepęs kaimyno pitbulis, ima gąsdinti artėjančios katastrofos nuojauta.

Premjera - 2020 m. vasario 23 d.

Spektaklio metu scenoje naudojami tabako gaminiai.

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI