Kino filmas "Poetas"

DATA

2023-03-26, 16:00 val.

Vieta

Anykščių kultūros centro KINO salė, Anykščiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
Kino filmas

Poetas

Poetas (2022)

Žanras: Drama, istorinis 

Sukurta: Lietuva

Režisierius: Vytautas V. LandsbergisGiedrius Tamoševičius

Vaidina: Donatas ŽelvysDainius GavenonisIndrė PatkauskaitėMartynas Nedzinskas

Kino teatruose nuo: 2023-02-16

Trukmė: 1h 52 min

Eiti į mišką ir žūti už Tėvynės laisvę? Ar paklusti okupantų valdžiai ir išlikti? 

Tikromis Lietuvos partizanų istorijomis paremtas Giedriaus Tamoševičiaus ir Vytauto V. Landsbergio vaidybinis filmas „Poetas“ – tai jaudinanti juosta apie laisvės troškimą, drąsą priešintis nekenčiamam režimui bet kokia, net ir savo gyvybės kaina. Tai tarsi gyva istorijos pamoka, vaizdingai iliustruojanti pasirinkimą, kurį pokario metais privalėjo padaryti daugybė buvusių nepriklausomos Lietuvos karininkų, studentų, mokytojų bei kitų paprastų šalies piliečių. 

Už antisovietinę literatūrą išmestas iš Lietuvos TSR rašytojų sąjungos, gabus poetas Kostas priverčiamas bendradarbiauti su sovietų saugumo struktūromis ir atsiunčiamas į nedidelį miestelį dirbti mokytoju. Tačiau tikroji jo užduotis – susidraugauti su vietiniais partizanais ir išduoti jų tapatybes bei buvimo vietas. Padedamas senos draugės bei simpatijos – vietinės bibliotekininkės Julės – Kostas susipažįsta su partizanų vadu Tauru ir pamažu su juo susibičiuliauja. 

Vis labiau suprasdamas partizanų motyvus, matydamas jų ryžtą, drąsą ir nusiteikimą, tačiau tuo pat metu vis labiau spaudžiamas saugumiečių, Kostas jaučiasi supančiotas neišsprendžiamos dilemos: ar klausyti širdies balso ir pasilikti su Jule bei už Lietuvos laisvę kovojančiais partizanais, ar juos išduoti ir tapti žymiu bei vertinamu tautos rašytoju.

Juosta, paremta Kosto Kubilinsko ir kitomis biografinėmis pokario asmenybių istorijomis, buvo pripažinta geriausiu Baltijos šalių filmu lapkričio mėnesį Taline vykusiame kino festivalyje „Juodosios naktys“.

Režisieriai: Giedrius Tamoševičius ir Vytautas V. Landsbergis

Scenarijaus autoriai: Giedrius Tamoševičius ir Vytautas V. Landsbergis 

Prodiuseriai: Uljana Kim ir Vytautas V. Landsbergis

Vaidina: Donatas Želvys, Dainius Gavenonis, Indrė Patkauskaitė, Martynas Nedzinskas, Vidas Petkevičius, Arvydas Dapšys, Paulius Markevičius, Algirdas Dainavičius, Jakaterina Makarova, Ramūnas Cicėnas, Emilija Latėnaitė ir kiti.

 

ORGANIZATORIUS:

VŠĮ “Baltas ekranas”

Įm. k. 304764379

PVM k. LT100011449415

Jaunystės g. 10 – 33, Rokiškis

 

PVM netaikomas pagal PVM įstatymo 23 straipsnį

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI