PREMJERA! PLANETA EGO

DATA

2021-10-30, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Bilietai internetu: neparduodami likus 1 valandai iki spektaklio pradžios

GALIMYBIŲ PASAS: PRIVALOMAS

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
PREMJERA! PLANETA EGO

PLANETA EGO

Pagal Francą Kafką

Režisierius ir inscenizacijos autorius – Nikolas Darnstädt

Kompozitorius – Lukas Darnstädt

Scenografijos ir kostiumų dalininkė – Daniela Zorrozua

Vykdančioji dailininkė – Margarita Hoffmann

Operatorius – Oliver Rossol

Montažas – Oliver Rossol ir Nikolas Darnstädt

Garso dizainas – Paulius Trijonis

Meno prodiuseris - Nikolas Darnstädt ir CIAO NOW

Šviesų dailininkas – Darius Malinauskas

Grimas – Ramunė Žilinskienė, Irena Ceizarienė

 

„Planeta EGO“ – įspūdingas kiną ir teatrą apjungiantis kūrinys, inspiruotas Franco Kafkos romanų „Pilis“ ir „Amerika (Pražuvėlis)“. Tai, ką publikai siūlo spektaklio kūrėjai yra sunkiai nusakoma įprastais teatriniais terminais. Jau antrąjį darbą Šiaulių publikai pristatantis režisierius Nikolas Darnstädt kiekvienu savo spektakliu siekia naujai pažvelgti į nusistovėjusias teatrinės estetikos normas – šį kartą jis tarsi „perkelia“ teatrą į kiną ir žiūrovus kviečia į naujas patirtis atveriantį kino spektaklį.

Pirmoje dalyje (pagal F. Kafkos apysaką „Pilis“) žiūrovai kino ekrane stebės iš anksto Valstybiniame Šiaulių dramos teatre nufilmuotą kino filmą, o antroji dalis „Amerika“ (pagal romaną „Amerika (Pražuvėlis“) kvies į gyvai scenoje atliekamą spektaklį. Filmas ir spektaklis kartu paėmus kuria vientisą pasakojimą apie didžiausią mūsų laikmečio konfliktą – kovą tarp individo ir visuomenės.

„Planeta EGO“ turi fantastikos, magiškojo realizmo, vokiškojo ekspresionizmo elementų su vampire ir film noir estetikos prieskoniu. Kartu tai neįtikėtinai ryškus, dinamiškas, savo vaizdiniais ir sceniniais sprendimais pribloškiantis pasakojimas apie šiuolaikinę visuomenę – tariamai tolimą, o iš tikrųjų, visai šalia mūsų egzistuojančią Planetą EGO.

„Planeta EGO“ yra istorija apie žmogų K, kuris ieško savo vietos visuomenėje. Keliaudamas iš vieno amžiaus į kitą, jis iš sovietinės eros vampyrizmo patenka į kitą simuliakrą – nesibaigiantį neoliberalistinio pasaulio ego-žaidimo šou.

Pagrindinė spektaklio tema - iki narciziškų formų išaugęs individualizmas, kuris XXI. amžiuje tapo ne menkesne išnaudojimo sistema, nei XX a. distopijose pavaizduotas individų unifikacijos ir kontrolės mechanizmas. Spektaklio kūrėjai klausia, ar šiandieninis individualizmas netampa mūsų pačių kalėjimu, kuris yra dar sudėtingesnis ir dar labiau manipuliacinis nei Orwello ar Huxley aprašytos diktatūros.

Spektaklis kalba apie kiekvieno individo asmeninę atsakomybę ir galimybę keisti, įtakoti pasaulio tvarką. Iš esmės „Planeta EGO“ yra apie galimybę gyventi daug geresniame pasaulyje. Pasaulyje, kuris yra kitoks. Pasaulis, kuriame mes būtumėm vieninga žmonijos šeima, o ne vienišos, be tikslo besiblaškančios būtybės.

 Režisierius Nikolas Darnstädtas gyvena ir kuria Berlyne. Tai jau antras jauno vokiečių režisieriaus darbas Valstybiniame Šiaulių dramos teatre. 2019 m. Šiaulių publikai jis pristatė provokuojantį spektaklį pagal Just. Marcinkevičiaus dramą-poemą „Mindaugas“. Režisieriui ypač imponuoja R. Wagnerio propaguota totalaus meno kūrinio (Gesamkunstwerk) idėja, kurią, jis plėtoja savo kūryboje, įvairiai jungdamas skirtingas medijas, meno rūšis ir stilius. Projektą „Planeta EGO“ režisierius įgyvendina kartu su kūrybine bendražygių komanda CIAO NOW.

Numatoma premjera – 2021 m. spalio 30 d.

 

Vaidina:

K. – Monika Šaltytė

Vaidmenis kūrė:

Josif Baliukevič

Juozas Bindokas

Rolandas Dovydaitis

Romanas Dudnikas

Pijus Ganusauskas

Anicetas Gendvilas

Monika Geštautaitė

Inga Jarkova-Bučienė

Rimanta Krilavičiūtė

Vilija Paleckaitė

Danguolė Petraitytė

Gintarė Ramoškaitė

Aistė Šeštokaitė

Akvilė Vitkūnaitė

Modestas Vaitkevičius

Eglė Žvinienė

Aurimas Žvinys

Aidas Matutis

Inga Norkutė

 

Masinėse scenose:

Nomeda Bėčiūtė

Lina Bocytė

Dalius Jančiauskas

Mindaugas Jurevičius

Irena Liutikaitė

Ausma Motiejūnaitė

Severinas Norgaila

Juozas Žibūda

Gretė Každailytė it kt.

 

Daugiau informacijos apie spektaklį: http://www.vsdt.lt/spektaklis/PREMJERA-PLANETA-E-G-O/

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI