Vaikiškas spektaklis "Miško internetas"

DATA

2022-04-20, 12:00 val.
Trečiadienis

Vieta

Rokiškio kultūros centras, Rokiškis

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Renginio trukmė: 1 val.

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Vaikiškas spektaklis

„Miško internetas“ – tai edukacinis ir interaktyvus spektaklis apie mišką, skirtas pradinių klasių (1–5 kl.) moksleiviams. Spektaklio dramaturgija buvo kuriama remiantis Peterio Wohllebeno  knyga „Paslaptingas medžių gyvenimas“ bei moksline informacija apie miškus, todėl jame bus galima susipažinti su netikėtais ir įdomiais faktais apie gamtą. Spektaklio metu penki grybų interneto tinklo atstovai: Ybas, Kelkutis, Piktrus, Minkštutis ir Kreivutis aiškinsis, kas miške nutraukė internetą ir sutrikdė įprastą gamtos tvarką. Spektakliu siekiama sužadinti pradinukų smalsumą ir norą toliau domėtis gamta.

Ar kada susimąstėte,  kuo medžiai maitinasi? Kaip veikia miško interneto tinklas? Kaip vyksta fotosintezė? Ar miške yra daugiau medžių rūšių nei eglė? Kaip miškas jaučiasi po audros? Ar medis apskritai jaučia? Kokia kalba jie susikalba? Ar išvis kalba? Į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų atsakymus kūrybinė komanda rado ne tik knygose, bet ir dalyvaujant miško maudynėse („Shinrin-yoku“), bei susitikime su tikru girininku, atskleidusiu visas mūsų tikro, lietuviško miško paslaptis, kuriomis nekantraujame pasidalinti su žiūrovais.

Spektaklio scenografija menininkės Paulės Bocullaitės sukurta iš įvairių nebenaudojamų popierinių medžiagų, tokiu būdu siunčiant mažiesiems žiūrovams žinutę apie ekologiją bei gamtos išteklių tausojimo svarbą. Iliustratorė Viktorija Dambrauskaitė paruošė edukacinę knygutę, kurioje gausu įvairiausių užduočių pradinukams, jie galės spalvinti, piešti, stebėti gamtą ir pasitikrinti spektaklio metu įgytas žinias.  Tėvelius skatiname knygelę nemokamai atsispausdinti ant nereikalingo ar jau panaudoto popieriaus paspaudus šią nuorodą- https://www.taskoteatras.lt/miskointernetas

 

Rekomendacija tėveliams :

Dėl riboto žiūrovų skaičiaus bei interaktyvių žaidimų spektaklyje siūlome dalyvauti vaikams, o tėvelius skatiname padovanoti jiems progą išgyventi teatro patirtį asmeniškai bei palaukti spektaklio pabaigos šalia teatro salės esančiose erdvėse. Tokiu būdu ne tik suteiksime galimybę kuo didesniam vaikų skaičiui pamatyti spektaklį bet ir po jo namuose  turėsite progą prasmingai pasikalbėti – vaikai galės pasidalinti patirtais įspūdžiais, nupasakoti spektaklio veiksmą bei padiskutuoti apie miško faktus bei tokį būtiną jo išsaugojimą. Šis pasiūlymas rekomendacinio pobūdžio, jei jaučiate, kad jūsų atžalos nėra pasiruošę savarankiškai dalyvauti spektaklio vyksme, mielai kviečiame jus dalyvauti kartu. Iš anksto dėkojame už supratingumą.

Spektaklį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė:

Premjera: 2021 m. liepos 4 d.

 

Režisierė: Loreta Vaskova

Dramaturgė: Monika Baranauskaitė

Scenografė: Paulė Bocullaitė

Kompozitorius: Yiorgis Sakellariou

Kostiumų dailininkė: Žaneta Černė

Aktoriai: Donatas Mickūnas, Jūratė Martinaitytė, Kristupas Biržietis, Paulius Kavoliūnas, Samanta Pinaitytė

ORGANIZATORIUS:

VšĮ "Taško teatras"

Kodas 304034106

Pušų g. 5, Kumžaočiai Plungės r.

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI