KINO PAVASARIS. "Metas išeiti"

DATA

2023-04-01, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Anykščių kultūros centro KINO salė, Anykščiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
KINO PAVASARIS.

Metas išeiti

Decision to Leave Heojil kyolshim

2022 Pietų Korėja 138 min N-13

 

Režisierius - Park Chan-wook

Scenarijaus autoriai - Park Chan-wook, Chung Seo-kyung

Aktoriai - Tang Wei, Park Hae-il

Prodiuseriai - Park Chan-wook

Operatorius -  Kim Ji-yong

Montažo režisierius -  Kim Sang-bum

Kompozitoriai -  Cho Young-wuk

Pardavimo agentas - Cj Entertainment / Cj E&m Corporation

Vertimas - Martinas Šiaučiūnas-Kačinskas

Dialogai - korėjiečių, kinų

Subtitrai - lietuvių, anglų

Nuo kalno nukrito ir užsimušė vyras. Patyręs detektyvas aiškinasi mirties aplinkybes ir iškart ima įtarti jo žavią žmoną. Nors ši turi tvirtą alibi, įtarimų kelia tai, jog ji nelabai išgyvena dėl tragiškos netekties. Nuojautos vedamas detektyvas ima sekti moterį ir, pasinėręs į jos apžavų miglą, po truputį praranda pasitikėjimą nuovoka ir faktais. Pietų Korėjos kino meistras Park Chan-wookas paslaptingame vertigo paklaidina ne tik pagrindinį veikėją, bet ir žiūrovus.

„Šiame stilingame film noir fatališkos moters figūra yra esminis veiksmo variklis, o pagrindinis herojus tarsi apsėstas savo aistros. Park Chan-wooko kinas turi dideliam ekranui sutverto barokiškumo. „Tarnaitę“ prisimenantys žiūrovai su tuo sutiks. Žanro, stiliaus, vaidybos ir režisūrinio meistriškumo aukštumos suteiks nepaprastai didelį žiūrėjimo malonumą. Būtent toks kinas gali užnorinti grįžti ir niekada nebeišeiti iš kino salės.” (Aistė Račaitytė)

Apdovanojimai

Pasaulinė premjera: Kanų kino festivalis, Konkursinė programa, 2022 m.
Apdovanojimai: Geriausias režisierius, Kanai, 2022 m.

Režisierės(-iaus) biografija

Pietų Korėjos režisierius, scenarijų autorius ir prodiuseris Park Chan-wookas (g. 1963) studijavo psichologiją, dirbo kino kritiku. Kad nori būti režisieriumi, jis suprato pamatęs Alfredo Hitchcocko trilerį „Vertigo“. Pasauliniu autorinio kino meistru Park Chan-wookas tapo Kanuose pristatęs „Senį“ (2003), už kurį gavo Didįjį prizą. Šiame ir vėlesniuose filmuose, kaip „Užuojauta Keršto poniai“ (2005, „Kino pavasaris“), „Troškulys“ (2009, „Kino pavasaris“), holivudiniame debiute „Stokeriai“ (2013), „Tarnaitėje“ (2016, „Kino pavasaris“) bei mini seriale „Mažoji būgnininkė“ (2018) režisierius sukūrė unikalų kinematografinį pasaulį su tabu laužančiomis istorijomis, įspūdingais personažais ir jausmingais vaizdiniais. „Metas išeiti“ yra pirmasis jo filmas po šešerių metų pertraukos ir mirksnis pirmajam įkvėpėjui.

 

ORGANIZATORIUS:

ANYKŠČIŲ KULTŪROS CENTRAS

įstaigos kodas 190078494

A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI