KINO PAVASARIS. "Lokių čia nėra"

DATA

2023-04-03, 18:00 val.
Pirmadienis

Vieta

Anykščių kultūros centro KINO salė, Anykščiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami, nebent nurodyta kitaip renginio aprašyme.
Renginys pasibaigęs
KINO PAVASARIS.

Lokių čia nėra

No Bears Khers nist

2022 Iranas 107 min N-16

Režisierius - Jafar Panahi

Scenarijaus autoriai - Jafar Panahi

Aktoriai - Jafar Panahi, Naser Hashemi, Vahid Mobaseri, Bakhtiyar Panjei, Mina Kavani

Prodiuseriai - Jafar Panahi

Operatorius -  Amin Jafari

Montažo režisierius -  Amir Etminan

Pardavimo agentas - Celluloid Dreams

Platintojas - Kino Pavasaris Distribution

Vertimas - Šeida Kauzonė

Dialogai - farsi

Subtitrai - lietuvių, anglų

Režisierius Jafaras Panahi vaidina pats save. Jam draudžiama išvykti iš Irano, todėl apsistojęs pasienio kaimelyje jis jaučiasi esąs arčiau Turkijoje dirbančios filmo kūrybinės komandos. Abiejose sienos pusėse paraleliai vystosi dvi meilės istorijos. Įsimylėjėliams, siekiantiems pabėgti nuo prietarų, tradicijų ir priespaudos, šalių sienos tampa tragiškais spąstais. O jų negandų centre su tokiu pat laisvės troškimu širdyje ir kamera rankose atsidūręs režisierius – sukrėstu liudininku.

„Tai jau penktas Jafaro Panahi filmas nuo tada, kai Irano valdžia uždraudė jam kurti. Genialus jo išradingumas pasakoti istorijas stipriai suvaržytomis sąlygomis nepaliauja stebinti. Šis filmas – tai aukštasis metakino pilotažas, todėl kalbėti apie jį galima be galo. Tačiau šiuo metu išskirčiau vieną dalyką: Panahi sugebėjimas ir drąsa atvirai abejoti net pačiu savimi – savo metodais ir tikslais – yra tai, kas skiria viduje laisvus žmones nuo tų, kurie juos uždaro į kalėjimus.“ (Ignė Smilingytė) 

Apdovanojimai

Pasaulinė premjera: Venecijos kino festivalis, Konkursinė programa, 2022 m.
Apdovanojimai: Specialus žiuri prizas, Venecija, 2022 m. 

Režisierės(-iaus) biografija

Jafaras Panahi (g. 1960 Irane) yra vienas iš nepriklausomų Irano naujosios bangos režisierių. Jo debiutinis filmas „Baltasis balionas“ (1995) Kanuose apdovanotas „Auksine kamera“, „Veidrodis“ (1997) Lokarne laimėjo „Auksinį leopardą“, „Ratas“ (2000) – „Auksinį liūtą“ Venecijoje, „Purpurinis auksas“ (2003) – „Ypatingo žvilgsnio“ žiuri prizą Kanuose, o „Nuošalė“ (2006) – „Sidabrinį lokį“ Berlyne. 2010 m. Panahis buvo areštuotas ir nuteistas už „propagandą prieš sistemą“. Jau po to, kai Panahiui buvo uždrausta režisuoti, į Kanus kontrabandos keliu išsiųstas „Tai ne filmas“ („Kino pavasaris“), 2013 m. Berlinalę pasiekė „Nuleista užuolaida“, šis filmas apdovanotas „Sidabriniu lokiu“, o 2015 m. „Taksi“ („Kino pavasaris“) įvertintas „Auksiniu lokiu“. 2018 m. jau jetvirtasis nuo 2010 m. draudimo režisieriaus filmas „Trys veidai“ („Kino pavasaris“) Kanuose apdovanotas už geriausią scenarijų. 

 

ORGANIZATORIUS:

ANYKŠČIŲ KULTŪROS CENTRAS

įstaigos kodas 190078494

A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.