Muzikos vakarai Kurhauze. Šopeno Haiku

DATA

2020-03-07, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Palangos kurhauzo koncertų salė Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: -50% senjorams, moksleiviams, su Palangiškio kortele. Atvykus į renginį, su savimi turėti nuolaidą patvirtinantį dokumentą.

Renginio trukmė: 1 val. 20 min.

Pertrauka: Nėra

Nemokamai: Vaikams iki 3 m. (neužimant papildomos vietos, su suaugusiojo priežiūra)

Nemokamai: Neįgalieji su vežimėliais

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Muzikos vakarai Kurhauze. Šopeno Haiku

Koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze” kviečia į antrąjį šių metų koncertą, skirtą žymiajam lenkų pianistui ir kompozitoriui Frederikui Šopenui. Šiemet kovo 1 d. minimas jo 210-asis gimtadienis.
Pianistė Eglė Andrejevaitė ir aktorė Birutė Mar pristato muzikos ir žodžio programą ​„​Šopeno haiku”. Dvidešimt keturi f​ortepijono poeto Frederiko Šopeno Preliudai op. 28 parašyti Maljorkoje,Valdemossos vienuolyne tarsi trumpi muzikos haiku pasakoja F. Šopeno ir tuometinės kompozitoriaus mylimosios, rašytojos Žorž Sand jausmų ir būsenų istorijas. Šios istorijos savo išgyvenimų intensyvumu primena ir kitų didžių XX a. pradžios kūrėjų - poetų R.M. Rilkės, B.Pasternako ir M. Cvetajevos jausmų istorijas, išlikusias jų laiškuose ir poezijoje. Tai tarytum iš praėjusio amžiaus ataidinčios didžiųjų kūrėjų išgyvenimų akimirkos, kuriuos žodžiu įgarsina​ aktorė Birutė Mar. Išgirsite retai viename koncerte atliekamus visus 24 opuso preliudus ir aktorės bei režisierės Birutės Mar skaitomus Ž. Sand kūrybos, R. M. Rilkės, B. Pasternako ir M. Cvetajevos laiškų ir poezijos fragmentus.

 

Aktorė, režisierė, rašytoja, SOLO TEATRO įkūrėja ir meno vadovė​ BIRUTĖ MAR savarankiškus teatro-literatūros-muzikos projektus, kamerinius spektaklius, tarptautinį pripažinimą pelniusius monospektaklius kuria nuo 1998 metų. Aktorės ir režisierės darbai pristatyti teatro forumuose daugiau nei 30 Europos ir pasaulio šalių, įvertinti tarptautinių teatro festivalių apdovanojimais. 2018 metais Birutė Mar buvo apdovanota Lietuvos valstybiniu apdovanojimu ​„​Už nuopelnus Lietuvai”.

Tarptautinių konkursų laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, fortepijono studijos ​TonArt​ įkūrėja, ​pianistė EGLĖ ANDREJEVAITĖ​ studijavo Vokietijoje Štutgarto muzikos ir taikomųjų menų universitete. 2012 metais kartu su smuikininke Augusta Jusionyte, debiutavo Graco filharmonijoje, Austrijoje. Nuo 2013-ųjų ruošia tematines koncertines programas: Valanda su Beethovenu, Coco CHANEL project, Estampas - skirta Baltijos šalių 100-mečiui, kurios skambėjo Lietuvoje, Italijoje, Australijoje, JAV.

 

ORGANIZATORIUS:

Palangos kultūros ir jaunimo centras

Įmonės kodas 190276191

Grafų Tiškevičių al. 1, LT-00135 Palanga

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI