Pianistės Veronikos Vitaitės jubiliejinis vakaras

DATA

2019-10-01, 18:00 val.
Antradienis

Vieta

Polifonijos koncertų salė, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 5 € moksleiviams, studentams, senjorams, neįgaliesiems

Nemokamai: vaikai įleidžiami nemokamai iki 6 m. amžiaus, jei neužima papildomos vietos (pateikti vaiko amžių įrodantį dokumentą)

Bilietai internetu: nebeparduodami likus 2 val. iki renginio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos), kamerinės salės "Polifonija" kasoje bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Pianistės Veronikos Vitaitės jubiliejinis vakaras

Spalio 1 d. 18:00 val. Pianistės Veronikos Vitaitės jubiliejinis vakaras

 

Koncerte fortepijoninę muziką atliks profesorės Veronikos Vitaitės mokiniai, tarptautinių konkursų laureatai:

Guoda Gedvilaitė (Vokietija),

Martyna Jatkauskaitė (Graikija),

Darius Mažintas(lietuva).

 

Programoje: F.Mendelsohn-Bartoldy, C.Schumann, F.Chopin, F.Liszt, S.Rachmaninov, A.Kapustin kompozitorių kūriniai.

 

GUODA GEDVILAITĖ. Pianistė pasižymi ryškiomis muzikinėmis idėjomis ir išskirtiniu muzikos atlikimu. G. Gedvilaitė mielai eksperimentuoja ir meta iššūkį nusistovėjusioms klasikinės muzikos taisyklėms bei mėgsta pateikti išskirtines žymių kompozitorių kūrinių interpretacijas. Jos scenos partneriai ne tik žymūs klasikos muzikai, bet ir aktoriai, baleto artistai arba džiazo instrumentalistai. Šiais metais pianistė skiria savo muzikines programas 19 a. romantikams ir Claros Schumann 200 metų gimimo jubiliejui.

G. Gedvilaitė 1995 m. tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų ir vargoninkų konkurso nugalėtoja, ji pelnė pirmąsias premijas ir šiuose užsienio konkursuose: N. Rubinšteino Paryžiuje (1997), “Chopin Gesellschaft“ Hannoveryje (1998), „Ennio Porrino“ Kaljaryje, Italijoje (2000), kamerinės muzikos Frankfurte (2002).

Pianistė koncertavo žymiausiuose tarptautiniuose renginiuose: Gštado vasaros muzikos festivalyje Šveicarijoje, Meraner Wochen vasaros muzikos festivalyje Italijoje, Guil Durance fortepijono ir kamerimės muzikos festivalyje Prancūzijoje, G. Kremerio vasaros festivalyje Lokenhauze Austrijoje, kuriame koncertavo su violončelininku D. Geringu. 2000 m. pianistė su ilgamečiu scenos partneriu smuikininku V. Čepinskiu debiutavo “Weill Recital Hall at Carnegie Hall“ Niujorke.

Muziką pamilti, ją suprasti ir atlikti mokė Profesorė Veronika Vitaitė M.K. Čiurlionio Menų Gimnazijoje bei Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje Vilniuje. Tobulinti meistriškumą padėjo  studijos Frankfurte prie Maino Prof. L. Natochenny klasėje, bei interpretacijos seminarai, bendraujant su įžymiais pianistais, tokiais kaip L. Vlasenko, M. Voskresenskiu, B. Hesse-Bokowska, R. Buchbinderiu, J. Rose, T. Grubbu, A. Wattsu, V. Feltsmanu, I. Lazko, A. Lubimovu, P. Eicheriu, S. Perticarolli, A. Vardi, E. Indjicu, P. Badura-Skoda ir kt.

G. Gedvilaitės solo koncertų programos aprėpia muzikos lobyną nuo  D. Scarlatti iki Billo Evanso kūrinių. Pianistė bendradarbiauja su Lietuvos bei Vokietijos styginiais kvartetais bei kitais kameriniais ansambliais. Ji koncertuoja su Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Anglijos, Suomijos ir Vokietijos orkestrais, diriguojant S.Sondeckiui, J.Domarkui, M. Pitrėnui, R.Šervenikui, J. Mikkelsenui, W. Schaeferiui, W. Rajskiui, P. Mountainui, H. Drewanzui, L.Kohleriui ir kt. Jos repertuare – Bacho, Mozarto, Beethoveno, Brahmso, Chopino, Strausso, Liszto, Ravelio, Čaikovskio, Rachmaninovo, Prokofjevo, Šostakovičiaus, Bernsteino, Bacevičiaus, Malcio fortepijoniniai koncertai ir kiti vertingiausi kūriniai fortepijonui.

G. Gedvilaitės 8 kompaktiniuose albumuose įrašyta Brahmso fortepijoninė muzika, valsų programa pavadinimu “La Valse”, Gedvilaitės – Čepinskio duetinėse kompaktinėse plokštelėse įrašytos Beethoveno, Brahmso ir R. Štrausso sonatos smuikui ir fortepijonui, pjesių smuikui ir fortepijonui rinkinys pavadinimu „Salut d’Amour“, bei neseniai išleistas ramių ir virtuoziškų pjesių rinkinys “Dedikacija sūnui”. Naujausias solinis įrašas “Ramuma “ kviečia nurimti, susikaupti, pailsėti ir kuris gali būti įsigijamas visuose kontinentuose per iTunes ir Amazon.

Nuo 2002 m. G. Gedvilaitė dėsto Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje, veda tarptautinius meistriškumo kursus Lietuvoje ir Vokietijoje. Nuo 2004 m. ji yra konkurso -festivalio “Muzika be sienų” Druskininkuose vertinimo komisijos narė, o tarp 2010 iki 2019 m.  savo meninėmin idėjomis vadovavo tarptautiniam fortepijoninės muzikos festivaliui „Klaviertage Bad Wildungen” Vokietijoje. Guoda Gedvilaitė visuomet labiausiai džiaugiasi, galėdama įgyvendinti bendrus muzikinius projektus tarp Lietuvos, Danijos ir Vokietijos, remiant jaunuosius šių šalių atlikėjus. Pianistės sugalvotas koncertų ciklas “Claros Schumann Salonas” kviečia klausytojus persikelti į 19 a., susitikti su romantinės epochos genijais ir pasigėrėti jų muzika.

MARTYNA JATKAUSKAITĖ. Gimusi Kaune, M. Jatkauskaitė tapo atpažįstama kaip viena lyderiaujančių jaunosios pianistų kartos atstovė. Tarptautinių konkursų nugalėtoja komisiją sužavi tiek techniniais įgūdžiais, tiek meistrišku sugebėjimu interpretuoti plataus diapazono kompozitorių kūrinius: D. Scarlatti, V. A. Mozart, L. Beethoven, R. Schumann, F. Chopin, C. Debussy, S. Rachmaninov, S. Prokofiev, D. Shostakovich ir kiti.

M. Jatkauskatė yra laimėjusi prizines vietas daguiau nei dvidešimtyje tarptautinių fortepijoninės muzikos konkursų. Pianistė gali didžiuotis esanti pirmosios vietos nugalėtoja tokiuose konkursuose, kaip: „Acquaviva delle Fonti - Giovanni Colafemmina” (Italija, 2014), „Giorgios Thymis“  (Graikija, 2011), taip pat ji yra laimėjusi „Guildhall School’s“ Auksinį Medalį, kurį yra pelnę žymiausi pasaulio pianistai:  Jacqueline Du Pre, Bryn Terfel. Martyna Taip pat buvo pripažinta kaip „Naujas Talentas“ Jungtinėje Karalystėje leidžiamame žurnale „Classical FM“.

Pianistė yra atlikusi savo pasirodymus daugelyje šalių – Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Ispanijoje ir Japonijoje. Taip pat yra koncertavusi įspūdingose visame pasaulyje pripažintose koncertinėse salėse: Wigmore Hall  (JK), Cadogan Hall (JK), Barbican hall Sala Verdi (Italija), Megaron Thessaloniki  (Graikija), Fazioli Hall (Italija). Martyna yra gavusi Londono filharmonijos orkestro, Martino muzikos stipendiją, kurios dėka savo pasirodymą atliko „Royal Festival Hall“ (Londonas) ir Queen Elizabeth Hall/Purcell Room (Londonas) salėse. Taip pat savo pasirodymus pianistė yra turėjusi kartu su Londono Festivalio Orkestru,  Thessaloniki State simfoniniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Lietuvos kameriniu orkestru, Kauno simfoniniu orkestru, Guildhall simfoniniu orkestru, Mihail Jora Bacau orkestru, diriguojant Dirk Kaftan; Vasily Petrenko; Ross Pople, Peter Stark Modestas Pitrenas, Andreas Tselikas; Juozas Domarkas, Ovidiu Balan; Saulius Sondeckis; Espen Selvik ir kitais. Martynos pasirodymus yra transliavę: Lietuvos nacionalinė televizija ir radijas, RWE radijas kartu su Sudwestfallen filharmonijos orkestru (Vokietija).

 

DARIUS MAŽINTAS. Dar vienas prof. V. Vitaitės mokinys, pasiekęs pripažinimą itek Lietuvoje, tiek tarptautinėje erdvėje. Atlikėjas su soliniais rečitaliais yra apkeliavęs daugelį užsienio šalių: JAV, Vokietija, Prancūzija, Italija, Rusija, Švedija, Olandija, o solinės ir kamerinės muzikos rečitalius surengęs prestižiniuose festivaliuose: Aspen music festival (JAV), Westchester piano festival (JAV), Sommerakademie (Vokietija), Holland Music Sessions (Olandija), GAIA Chamber Music festival (Šveicarija).

2011 metai, profesine prasme, pianistui buvo itin dosnūs: Darius Mažintas sėkmingai debiutavo garsiojoje Amsterdamo Concertgebouw salėje bei išleido debiutinę kompaktinę plokštelę su J. S. Bacho, L. van Beethoveno ir A. Skriabino kūriniais.

Apie šį fortepijoninės muzikos atlikėją yra pasisakęs ir maestro, prof. S.Sondeckis: „Darius Mažintas - jaunas, aktyviai koncertinėje veikloje pasireiškęs pianistas. Savo muzikalumu ir savita, įdomia interpretacija jau atkreipė mūsų klausytojų auditorijos dėmesį ir pripažinimą. Šis pianistas yra vertas ir tarptautinės publikos dėmesio.“ (2010 m.)

#muzikaproatviralangą #veronikavitaite #pianistai

Bilietų kaina 8 ir 5 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).


Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose.
Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 52 07

__________
Visą rugsėjo mėnesį galite įsigyti „Muzika pro atvirą langą“ ABONEMENTUS! 3 pasirinkti šio ciklo koncertai tik už 21 eurą. ABONEMENTUS galite įsigyti TIK Aušros al. 15, kamerinės salės „Polifonija“ kasoje.

Abonementų kiekis ribotas!

ORGANIZATORIUS:

Koncertinė įstaiga Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“

Įmonės kodas 188200756

Aušros al. 15, LT-76299 Šiauliai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI