Operos fiesta: Tomas Pavilionis, Aistė Pilibavičiūtė, Archi Quartett

DATA

2019-11-05, 18:00 val.
Antradienis

Vieta

Mažeikių kultūros centras, Mažeikiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Renginio trukmė: 1 val. 45 min.

Pertrauka: yra

Bilietų kasos darbo laikas: darbo dienomis 15-18 val. (Mažeikių kultūros centras)

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Operos fiesta: Tomas Pavilionis, Aistė Pilibavičiūtė, Archi Quartett

Koncertas „Operos fiesta“, lapkričio 5 d. Mažeikių kultūros centro salėje

Kūrėjai: Tomas Pavilionis, tenoras (LNOBT), Aistė Pilibavičiūtė, sopranas (LNOBT), styginių kvartetas „Archi Quartett“, kontrabosas, Vigailė Karpavičiūtė (Klasikos degustacija)

Kas yra opera? Tai susikaupimo reikalaujantys ilgai trunkantys spektakliai operos teatre. Daugiausia operų yra parašyta italų kalba, todėl nesuprantančiam šios kalbos, reikia sekti vertimą. Tai vienas brangiausių laisvalaikio leidimo būdų, ypač tokiose šalyse kaip Italija, Austrija ar Vokietija. Kartu tai šventė visiems, prestižas, ryšių kūrimas, madų ir grožio pasirodymas. Jeigu nueitumėte į vieną žymiausių pasaulyje operos teatrų „San Carlo“ teatrą Neapolyje, pamatytumėte, kad dalyvauti operos spektaklyje yra taip pat naudinga kaip reklamuoti jūsų verslą geriausioje televizijoje. Net jei nesate verslininkas, jums irgi apsimoka eiti į tokius koncertus, nes galite sutikti savo klientus ir partnerius, arba naują darbdavį.  „San Carlo“ teatro parteryje sėdintys svečiai yra tikrieji šio teatro mecenatai ir būti jais yra didelė garbė, prestižas ir gyvenimo sėkmė. O moterys! Jos pasipuošia gražiausiomis suknelėmis, atvyksta taksi, per pertrauką gurkšnoja šampaną. Žinoma, muzika ir spektaklis tiesiog užburia.

Gražią šventę lapkričio 5-ąją sukursime ir mes – „Klasikos degustacija“ komanda. Kviečiame į „Operos fiestą“ Mažeikiuose!

Tomas Pavilionis turi gražų stiprų balsą, puikią išvaizdą, artisto talentą ir charizmą. Jo koncertų programos ir klasikinis belcanto atlikimas verčia įsimylėti klasikinę muziką net ir abejingus klasikai klausytojus. Kiekvienas menininko pasirodymas yra aukščiausios prabos, papuoštas žavia staigmena, kurią solistas improvizuotai padovanoja mylimai publikai. Manote, kad tik roko koncertuose publika dainuoja kartu su atlikėju? Tomas Pavilionis, turintis didelę scenos patirtį, žino, kaip smagu pamėginti dainuoti kartu su dainininku. Pažįstamas melodijas salė žino, o žodžius netrunka prisiminti ir įkvėpta energingojo operos solisto smagiai dainuoja kartu.

Tomas yra vedantysis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro tenoras. Krasnojarsko operos festivalio ir Krasnojarsko Operos teatro nuolatinis svečias, aukščiausios pasaulio operos lygos žaidėjų partneris: Dmitrij Chvorostovskij, Lawrence Brownlee, Nadine Sierra, Francesco Demuro, Oksana Volkova, Andrea Mastroni, Sarah Coburn, Azamat Zheltyrguzov ir daugelio kitų. Akompanuojant Kauno miesto simfoniniam orkestrui Tomas dalyvavo dviejų kompaktinių plokštelių įrašuose: dainavo Borsos partiją G.Verdi operoje "Rigoletas" ir V. Bellini operoje „Puritonai“, šiuose įrašuose solistui ir teko galimybė dainuoti kartu su pasaulyje pripažintais operos profesionalais. Už Nemorino vaidmeni G. Donizetti operoje "Meilės eliksyras" (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) 2014 m. tenoras buvo nominuotas „Auksiniam kryžiui" ir "Padėkos kaukei". 2015 m. pelnė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro „Operos vilties" apdovanojimą.

T. Pavilionis bendradarbiauja su visais didžiausiais Lietuvos orkestrais bei muzikiniais teatrais. Daug koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje (JAV, P. Korėja, Kinija, Europa).

Aistė Pilibavičiūtė yra viena perspektyviausių šalies jaunųjų operos solisčių-sopranų, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro išrinkta geriausia 2018 metų operos soliste, tais pačiais metais buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui už Iljos vaidmenį W. A. Mozart operoje „Idomenėjas“; 2016 m. to paties teatro įsteigtos „Operos švyturių“ nominacijos „Metų operos viltis“ laureatė.

Aistė yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė – čia ji yra sukūrusi ryškius vaidmenis operetėse „Linksmoji našlė“, „Vienos kraujas”, operose „Bohema“, „Karmen“, R.Šerkšnytės operoje vaikams „Penki Merės stebuklai“ . Naujausi Aistės pagrindiniai vaidmenys - Džiuljeta V.Bellini belcanto operoje „Montekiai ir Kapulečiai“ , Ilja W. A. Mozart operoje “Idomenėjas”, Siuzana W. A. Mozart operoje “Figaro vedybos”. Solistė taip pat dalyvauja „Vilniaus City Opera“ spektakliuose, dainavo pagrindines partijas šios trupės statytose operose G. Puccini “Bohema” ir R. Leoncavallo “Pajacai”.

Aistė ne kartą sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu – 2013 m., dar būdama studentė, ji pateko tarp 19 geriausių pasaulio dainininkų prestižiniame „Neue-Stimmen“ konkurse

Vokietijoje, diplomą ir publikos simpatijų prizą pelnė Antoníno Dvořáko dainavimo konkurse, Grand Prix jai atiteko konkurse-festivalyje „Le Strade d‘Europa“. Dainininkė taip pat dažnai koncertuoja visoje Lietuvoje su pianistais, instrumentiniais ansambliais ir orkestrais: šv. Kristoforo kameriniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Taip pat yra dainavusi Vokietijos, Austrijos, Čekijos, Italijos, Danijos, Latvijos scenose.

 

Styginių kvartetas „Archi quartett“.

Dar studijų metais susibūręs kvartetas – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninio ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos orkestrų nariai, kviečiami koncertuoti įvairiuose Lietuvos ir užsienio šalių festivaliuose, patys kuriantys ir organizuojantys puikius koncertus. Jų repertuare pateikiama ne tik klasika, bet ir žinomų kino filmų muzikiniai takeliai, kamerinėse salėse suskambantys naujai ir netikėtai. Muzika jiems tarsi žaidimas, tarsi naujas potyris ir visada - tik teigiamas. Todėl publika taip myli šį jaunatvišką kvartetą ir nedvejodama išperka visus bilietus! Daugiau apie kvartetą: http://styginiukvartetas.lt

Koncerte „Operos fiesta“ prie kvarteto prisijungia kontrabosas, kad sukurtų gražų akompanimentą solistams.

Programoje:  Gounod, Donizetti, Dvorak, Lehar, Puccini, Verdi operų arijos, duetai, ansamblio atliekami kūriniai, dainos iš miuziklų ir operečių, neapolietiški romansai.

 

Organizatorius: „Klasikos degustacija“, UAB. Bilietai: www.ticketmarket.lt ir kasoje, kaina 10 – 20 eur.

 

ORGANIZATORIUS:
bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI