Geismų tramvajus

DATA

2015-06-05, 18:00 val.
Penktadienis

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas
Geismų tramvajus

SPECIALIOS BILIETŲ KAINOS - 84-ojo SEZONO PABAIGAI!

Tenesis Viljamsas

Dviejų dalių drama
GEISMŲ TRAMVAJUS



Birželio 5 d. 18:00
Valstybinis Šiaulių dramos teatras

 



Bilietų kaina: 8.11 € / 28 Lt

 

Tenesis Viljamsas

Dviejų dalių drama

 

Režisierius – Algirdas Latėnas

Scenografas – Gintaras Makarevičius

Kostiumų dailininkė – Sandra Straukaitė

Kompozitorius – Linas Rimša

Iš anglų kalbos vertė Irena Balčiūnienė

 

VAIDINA:

Blanša Diubua – Monika Šaltytė

Stela Kovalski – Inga Jarkova

Stenlis Kovalskis – Rolandas Dovydaitis

Haroldas Mičelas (Mičas) – Aurimas Pintulis

Junisė Habel – Danguolė Petraitytė, Eglė Stanišauskaitė

Stivas Habel – Romanas Dudnikas

Pablas Gonzalesas – Mindaugas Jurevičius

Slaugė ir Meksikietė – Rimanta Krilavičiūtė

Daktaras ir Jaunas vyriškis – Aidas Matutis

 

„Geismų tramvajus“ – žmogiškų jausmų ir gyvuliškų aistrų drama, neišsipildžiusių svajonių, meilės, laimės troškimo ir žiaurios tikrovės konfliktas. Į atgrasų darbininkų gyvenamąjį rajoną Naujajame Orleane JAV tramvajus, simbolišku pavadinimu „Geismai“, atgabena gražuolę Blanšą Dibua, kuri po dvasinių sukrėtimų virtinės (palaidojusi vyrą, tėvus ir tetas, praradusi gimtąją sodybą, irgi simbolišku pavadinimu „Svajonė“) tikisi rasti užuovėją sesers Stelos ir jos vyro Stenlio namuose. Deja, iškart aišku, kad mėlynų kombinezonų, alaus ir pokerio kvartale prancūzų imigrantų palikuonė su savo elegantišku garderobu ir rafinuotomis manieromis nepritaps. Prieš dešimtmetį tėvų namus palikusi sesuo Stela gyvena nuolankiai prisitaikiusi prie storžievio lenkų imigranto Stenlio Kovalskio. Šis neigiamai žiūri į viešnią, įtarinėja, kad ji iššvaistė už sodybą gautus pinigus. Blanša, balansuojanti ant nervinio išsekimo ribos, šliejasi prie santūraus Mičo. Šis žavisi gražuole, išmanančia literatūrą, poeziją. Užsimezgusius jausmus tarp Blanšos ir Mičo piktdžiugiškai nutraukia Stenlis, paviešindamas jaunos moters praeities nuodėmes.

Susitinka du antipodai: trapi dvasinė būtybė, virš realybės plevenanti vienadienė plaštakė Blanša ir pragmatiškas, bet primityvus Stenlis, kuris „valgo kaip gyvulys, vaikšto kaip gyvulys, šneka, kaip gyvulys“. Tarp Stenlio ir Blanšos fiziologinė ir dvasinė praraja didžiulė lyg tarp žmogbeždžionės ir plaštakės. Jis ją „paima“ per prievartą, net ne iš geismo ar aistros, o vien tam, kad sutryptų ir paniekintų tą jam nesuprantamą pasaulį. Per personažus vaizduojama skirtingų pasaulių, senosios ir naujosios Amerikos, sandūra, moralės ir geismų konfliktas.

Tenesis Viljamsas – amerikiečių dramaturgas, išgarsėjęs pjesėmis „Geismų tramvajus“, „Katė ant įkaitusio skardinio stogo“ (už šias dvi autorius apdovanotas Pulicerio premijomis), „Stiklinis žvėrynas“ ir kitomis. Lietuvos teatrų scenose skaičiuojama apie dvi dešimtys šio autoriaus dramų pastatymų. Šiaulių teatralams šis dramaturgas irgi nesvetimas. Du spektaklius – „Ištatuiruotoji rožė“ (1978 m.) ir „Nuostabus sekmadienis iškylai prie Krev Kero“ (1996 m.) – pastatė režisierė Regina Steponavičiūtė, o Gytis Padegimas – „Iguanos naktį“ (2011 m.)

„Geismų tramvajus“ – vienas geriausių pasaulinės dramaturgijos kūrinių, parašytas 1947 m., Lietuvoje pirmą kartą buvo pastatytas 1974 m. Kauno dramos teatre. Tačiau per dešimtmečius ši psichologinė drama neprarado aktualumo.

 

Numatoma premjera – 2014 metų gruodžio 29 d.; 2015 m. sausio 18 d.

 


Informacija

  • Renginio trukmė: 2 val. 30 min.;
  • Pertrauka: 1;
  • Bilietų kainos: 8.11 € (kainos su mokesčiais);
  • Bilietų kainos Lt: 28 Lt;
  • Nuolaidos: netaikomos;
  • Svarbi informacija: Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu;
  • Bilietų rezervacija internetu negalima likus mažiau nei 48 val. iki renginio pradžios;
  • Bilietai internetu ir Ticket Market kasose į renginį neparduodami likus mažiau nei dviems valandos iki renginio pradžios;
  • BILIETAMS YRA TAIKOMI MOKESČIAI. Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami;
  • TICKET MARKET Bilietų kasos ŠiauliuosePC "Saulės miestas" (I - VII 10.00-21.00 val.; tel. 8 41 422 421), PPC "Akropolis" (I-VII 10.00-21.00 val.).

Organizatorius: Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (paslauga teikiama pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus).
ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI