Miuziklas "Velnio nuotaka"

DATA

2017-04-22, 19:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Šiaulių arena, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Nemokamai: vaikai iki 6 metų neužimantys papildomos vietos

Renginio trukmė: 2 val. 50 min.

Pertrauka: yra

Organizatorius: VšĮ Pramogų sala

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Miuziklas

STAIGMENA!!! PIRMĄ KARTĄ ŠIAULIŲ ARENOJE TURĖSITE PROGĄ IŠVYSTI LIETUVOS AUTORIŲ SUBRANDINTĄ 2 VEIKSMŲ MIUZIKLĄ "VELNIO NUOTAKA", KURIAME PIRMĄ KARTĄ ŠIAULIŲ ARENOS ISTORIJOJE VISO PASIRODYMO METU MĖGAUSIMĖS GYVU ORKESTRO SKAMBESIU!

Į ypatingą vakarą kviečiame balandžio 22 -ąją 19 val. Šiaulių arenos didžiojoje salėje!

2 veiksmų miuziklas Kazio BORUTOS apysakos „Baltaragio malūnas“ motyvais.

Balandžio 22 d. Šiaulių arenoje Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras parodys vieną populiariausių savo spektaklių – kultinį lietuvišką miuziklą „Velnio nuotaka“. Kūrinys paženklintas lietuviško meninio ilgaamžiškumo bei universalumo praba. Ne vienos kartos žiūrovų mėgstama muzikinė drobė, rodos, nepasiduoda laiko tėkmei. Amžina gėrio ir blogio kova, tragikomiškos miuziklo herojų laimės paieškos, įpintos į melodingą ir jausmingą V. Ganelino muzikinę kompoziciją, jaudina ir kviečia dar ir dar kartą panirti į mitologizuotą „Velnio nuotakos“ miražą, kuris pirmą kartą istorijoje bus sukurtas ir Šiaulių arenos didžiojoje salėje."Velnio nuotaka" taip pat taps pirmuoju miuziklu Šiaulių arenoje, kuriame girdėsime gyvą orkestro skambesį. Pastarajam diriguoja daugelio tarptautinių choro dirigavimo konkursų laureatas, per 40 spektaklių savo repertuare turintis žymus Lietuvos dirigentas Martynas Staškus.

Tai – vienintelis profesionalioje teatro scenoje atgimęs vieno įsimintiniausių miuziklų pastatymas. Pagrindinį vaidmenį jame atlieka dainininkas Jeronimas Milius.

Kartu su maištaujančiais angelais iš rojaus buvo išvarytas ir Pinčiukas, atsidūręs senyvo malūnininko Baltaragio prūde. Baltaragis su velniu sudarė sandėrį – malūno sparnai suksis be vėjo, jis gaus trokštamą Marcelę, o Pinčiukui mainais atiduos tai, ko dar neturi. Marcelė gimdydama miršta, o jos duktė Jurga išauga gražuole ir pamilsta ne Pinčiuką, bet šaunų berną Girdvainį.

Taip prasideda viena žymiausių literatūrinių meilės istorijų Lietuvoje. Kazio Borutos apysaka „Baltaragio malūnas“ įkvėpė 1974 m. ekranus pasiekusį pirmąjį lietuvišką miuziklą „Velnio nuotaka“. Kūrinys įvairiomis progomis ir įvairiais formatais atgimė dar ne kartą, o miuziklui Viačeslavo Ganelino sukurta muzika tapo fenomenu – ji skamba iki pat šiandien, neprarasdama su ja užaugusių klausytojų dėmesio ir užkariaudama jaunosios kartos simpatijas.

Pristatydamas profesionalaus teatro scenoje atgimusį miuziklą jo režisierius Kęstutis Jakštas pasakojo, kad šis pastatymas atskleidžia lietuvių liaudies kodą, „tai, kaip mes mokame linksmintis, pasijuokti iš savęs ir iš kitų, ironizuoti, aistringai mylėti ir nekęsti, kovoti už savo laimę ir tada, kai mūšis pralaimėtas, žodžiu – pilnakraujiškai gyventi ir tikėti“.

 

Dirigentas - Martynas Staškus

Režisierius - Kęstutis Jakštas

Dailininkė - Kotryna Daujotaitė

Choreografas - Agris Danilevičs

Chormeisteris - Vladimiras Konstantinovas

 

Dalyvauja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai, orkestro muzikantai, teatro choro dainininkai ir baleto šokėjai.

 

Pagrindiniai atlikėjai:

Baltrus Baltaragis, malūno savininkas, senbernis- Virginijus PUPŠYS;

Pinčiukas, Paudruvės liūno velnias, buvęs angelas- Kęstutis NEVULIS

Jurga Baltaragaitė, Baltaragio ir Marcelės duktė - Judita BUTKYTĖ-KOMOVIENĖ

Jurgis Girdvainis, turtingo ūkininko sūnus, Jurgos sužadėtinis - Jeronimas MILIUS

ORGANIZATORIUS:

VšĮ „Pramogų sala“

PVM kodas: LT100002453919

Įmonės kodas: 300149214

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.