PREMJERA! Mindaugas

DATA

2018-12-01, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: netaikomos

Trukmė: 2 val.

Pertrauka: nėra

Bilietai internetu: neparduodami likus 1 valandai iki spektaklio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
PREMJERA! Mindaugas
Režisierius – Nikolas Darnstädt (Vokietija)
Scenografė – Sina Manthey (Vokietija)
Kostiumų dailininkė – Laura Kirst (Vokietija)
Kompozitorius – Lukas Darnstädt (Vokietija)
Video projekcijų autorius – Jannik Schneider (Vokietija)
Šviesų dailininkas - Darius Malinauskas
 
 
VAIDINA:
 

Inga Jarkova

Lina Gečaitė

Gintarė Ramoškaitė

Monika Šaltytė

Juozas Bindokas

Anupras Jucius

Aidas Matutis

Šis spektaklis – tai drąsus ir netikėtas žvilgsnis į Justino Marcinkevičiaus draminę poemą „Mindaugas“. Jauna ir ambicinga teatro kūrėjų komanda iš Vokietijos į šį lietuvių dramaturgijos ir teatro klasika tapusį kūrinį žvelgia nevaržoma išankstinių nuostatų, autoritetų ir stereotipų.

Pagautas kūrybinio ir patriotinio azarto, J. Marcinkevičius „Mindaugą“ parašė per neįtikėtinai trumpą laiką – 12 dienų. Nuo poemos pasirodymo praėjo lygiai penkiasdešimt metų, per kuriuos radikaliai pasikeitė ne tik politinis kontekstas, bet ir teatro kalba, leidžianti atverti naujus prasminius klodus.

J. Marcinkevičiaus draminė trilogija „Mindaugas“ (1968), „Katedra“ (1971) ir „Mažvydas“ (1976) tapo reikšmingu nacionaliniu epu, įprasminusiu mūsų tautos pradžią. Bene didžiausios sceninės sėkmės sulaukęs „Mindaugas“ vaizduoja sudėtingą vieningos valstybės kūrimosi kelią, atverdamas amžinąjį konfliktą tarp žmogaus ir istorijos, idealo ir tikrovės. Su kiekvienu nauju „Mindaugo“ pastatymu, akistatoje su savo istorija ir žmogiškąja prigimtimi, tarsi iš naujo atgyja vis dar „tebekraujuojančios“ mūsų istorijos žaizdos.

Režisierius Nikolas Darnstädt, įkvėptas „Mindaugo“, ieško šios istorinės reikšmės dramos atgarsių šiuolaikinėje Lietuvoje: kur link eina šiandieninė Lietuva ir kas tūlam lietuviui yra tėvynė? Iš ko kyla stipraus lyderio ilgesys? Kokios praeities žaizdos mums trukdo judėti pirmyn? Iš ko susideda tauta? Ką išgyvena ir jaučia paprastas eilinis žmogus?

Šis „Mindaugo“ pastatymas nėra tik įprasta šiuolaikinė sceninė interpretacija. Spektaklyje J. Marcinkevičiaus tekstas naudojamas visiškai laisvai, kūrybiškai į jį įpinant autentiškus su įvairiais Lietuvos žmonėmis darytų interviu fragmentus. 

“Spektaklis nebus apie karalių Mindaugą, bet apie MINDAUGĄ – simbolinę figūrą, tautos vadą, apie pirmąjį tikrąjį lietuvį, kuris nacionalistine šviesa vis dar uždega stiprios tėvynės tebeieškančių lietuvių svajas. Spektaklis – ne apie pirmąjį ir paskutinį Lietuvos karalių, kuris, kaip teigia šaltiniai, ne mažiau nei visuomeninės troško ir asmeninės galios. Spektaklyje bus kalbama apie Mindaugą kaip tautiško idealo ir nacionalinių vizijų projekciją. Mindaugas yra daug kas, bet visų pirma jis yra idėja. Šią idėją mes ir norime pristatyti”, – teigia spektaklio režisierius.

„Mindaugą“ galima traktuoti kaip spektaklį-komentarą, diskusiją, o gal net kaip ginčą su mūsų tautos istorine praeitimi, su dramos teksto kanonu, su lietuvių teatro tradicija, tautos mitologija ir vizijomis, o taip pat kaip šiuolaikinės kartos bandymą mesti iššūkį vyraujančioms estetikos ir etikos normoms. Tai spektaklis-provokacija, veikiantis žiūrovą visais jutiminiais kanalais. Savo gigantiška scenografija, mistiška atmosfera, pribloškiančiu atlikimu, muzikos ir vaizdo derme „Mindaugas“ nuo pat pirmųjų scenų įtraukia į pirmapradį, uždarą ir nenuspėjamą teatro magijos pasaulį. 

 

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI