Pavasaris su Bachu

DATA

2019-03-01, 18:00 val.
Penktadienis

Vieta

Polifonijos koncertų salė, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 8 € moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą

Nemokamai: vaikai įleidžiami nemokamai iki 6 m. amžiaus, jei neužima papildomos vietos (pateikti vaiko amžių įrodantį dokumentą)

Bilietai internetu: nebeparduodami likus 2 val. iki renginio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos), kamerinės salės
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Pavasaris su Bachu

Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach) genialumą sunku nusakyti žodžiais. Remiantis „The Oxford Dictionary of Music“, jo „talentui būdingas išskirtinis muzikalumas ir didžiausios kūrybinės galios, kuriose tobulai dera įtaigus ir originalus išradingumas, techninis meistriškumas ir mąstymo kontrolė“. Bachui mirus, jo muzika kuriam laikui nugrimzdo į užmarštį, tačiau nuo XVIII a. pabaigos ji įkvėpė daugelį kompozitorių, tarp jų V. A. Mocartą, L. Bethoveną ir ne vieną romantizmo epochos kūrėją. Bachui gyvam esant jo muzika buvo labai menkai žinoma (jis labiau garsėjo kaip puikus vargonininkas), o XX ir XXI a. muzikinėje panoramoje jis yra vienas dažniausiai atliekamų kompozitorių.

 

Šiaulių kamerinė salė „Polifonija“ kviečia pasitikti pavasarį su šio kompozitoriaus muzika, kurią atliks:

Lietuvos kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sergej Krylov)

Dirigentas Robertas Šervenikas

Fortepijonu gros Justas Šervenikas

 

Programoje girdėsite:

J. S. Bach - Arija iš siuitos Nr. 3

J. S. Bach - koncertas f-moll Nr. 5 BWV 1056

J. S. Bach - koncertas D-dur Nr. 3 BWV 1053

 Solistas Justas Šervenikas (fortepijonas)

J. Haydn simfonija Nr. 44 e-moll (Trauer- Sinfonie)

 

Dirigentas Robertas Šervenikas ypač vertinamas už aktyvią ir įvairialypę kūrybinę raišką – lietuvių kompozitorių simfoninių kūrinių premjeras bei įtaigias ir brandžias šiuolaikinės ir klasikinės muzikos interpretacijas. Vokietijos dienraštis „Der Tagesspiegel“ rašė: „Tai, kaip Šervenikas nuskaidrina faktūros tankmę, niuansuoja perėjimus ir įaudrina plėtotę iki paties paskutinio įtempčiausio protrūkio, rodo išties tarptautinę klasę. Kaip ir tai, kaip tiksliai orkestras jo klauso ir derina aistrą su profesionalia precizija.“ Intensyvi kūrybinė maestro veikla 2005 m. buvo įvertinta Lietuvos nacionaline premija.

Iš Šiaulių kilusio profesoriaus Sauliaus Sondeckio (1960–2004 m. meno vadovas ir dirigentas) įkurtas Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) yra vienas iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų Lietuvos orkestrų. 1960 m. balandžio 23-iąją į pirmą repeticiją susirinkęs ir tų pačių metų spalio 30-ąją į savo pirmąjį koncertą pakvietęs Lietuvos kamerinis orkestras netruko pelnyti publikos bei kritikų pripažinimą ne vien gimtojoje Lietuvoje, bet ir toli už jos ribų.

Šiandien LKO ne tik stengiasi išlaikyti pasiektą aukštą meistriškumo lygį, bet atkakliai ieško ir randa naujų kūrybinių išteklių, džiugina originaliomis programomis, gyvomis klasikinių kūrinių interpretacijomis. „Lietuvos kamerinis orkestras savo skambesiu, interpretavimo tradicijomis yra lyg aukščiausios kokybės muzikos instrumentas. Manau, tai vienas savo žanro lyderių. 50 metų – ilga istorija. Europoje ne tiek daug orkestrų šiandien gali didžiuotis tokia praeitimi“, – taip apie LKO atsiliepia smuikininkas Sergejus Krylovas, po kelių sėkmingų koncertinių pasirodymų Lietuvoje 2008 m. gruodį pakviestas eiti LKO meno vadovo pareigas. Platus tarptautinis Sergejaus Krylovo akiratis bei ryšiai, puikus muzikinis išsilavinimas ir sukaupta sceninė patirtis, interpretatoriaus talentas jo vadovaujamą LKO tarsi pakėlė į naują profesinį lygmenį.

Justas Šervenikas (fortepijonas) - muzikų šeimoje gimęs J. Šervenikas yra Lietuvos ir Hanoverio muzikos akademijų absolventas. Aktyvią koncertinę veiklą pradėjo vos įstojęs į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Jis ne kartą koncertavo visose svarbiausiose Lietuvos salėse, gastroliavo beveik dešimtyje Europos valstybių ir Meksikoje, grojo su dauguma Lietuvos orkestrų ir San Luis Potosí simfoniniu orkestru (Meksika).

 

Bilietų kaina 11 ir 8 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).

 

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose.

Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 52 07

ORGANIZATORIUS:

Koncertinė įstaiga Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“

Įmonės kodas 188200756

Aušros al. 15, LT-76299 Šiauliai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI