ELEGANTIŠKA MUZIKA | Styginių kvartetas AKILONE

DATA

2019-04-25, 18:00 val.
Ketvirtadienis

Vieta

Polifonijos koncertų salė, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 6 € moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą

Nemokamai: vaikai įleidžiami nemokamai iki 6 m. amžiaus, jei neužima papildomos vietos (pateikti vaiko amžių įrodantį dokumentą)

Bilietai internetu: nebeparduodami likus 2 val. iki renginio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos), kamerinės salės
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
ELEGANTIŠKA MUZIKA | Styginių kvartetas AKILONE

ELEGANTIŠKA MUZIKA

 

Styginių kvartetas AKILONE (Prancūzija):

ELISE DE-BENDELAC (smuikas)

EMELINE CONCÉ (smuikas)

TESS JOLY (altas)

LUCIE MERCAT (violončelė)

 

Vargu, ar esate kada nors matę styginių kvartete grojant daugiau kaip vieną moterį. Dvi muzikantės kvartetuose – tikra retenybė! O profesionalių, styginiais instrumentais griežiančių, moterų ansamblius galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Kvartetas „Akilone“ – maloni išimtis. Keturių jaunų, žavių moterų muzikavimas stebina menine branda, jėga ir nuostabia, instrumentais išgaunamų garsų, spalva. Šis ansamblis elegantišku muzikavimu, sodriomis intonacijomis ir gyva dvasia  savo atliekamiems kūriniams suteikia gilios prasmės bei poetiškumo. Keturioms skirtingoms asmenybėms, charakteriams ir sieloms susiliejus, jos tampa vienu instrumentu, sudarytu iš šešiolikos stygų ir keturiasdešimties pirštų.

 

Koncerto programoje: W. A. Mozart, L. van Beethoven, J. Brahms.

Styginių instrumentų kvartetas „Akilone“ (Quatuor Akilone) , turi gilią ir poetišką kūrinių atlikimo viziją, išgarsėjęs puikiu repertuaru, išsiskiriančiu muzikalumu ir vaizduote. Tai yra žmogiškasis ir muzikinis nuotykis, gimęs Paryžiuje 2011 metais.

Apdovanojimus pelnęs kvartetas, pirmojo didžiojo prizo 8-ojo Tarptautinio Bordo styginių kvartetų konkurso laureatas ir 2016 m. gegužės mėnesio ProQuartet prizo laimėtojas. „Akilone“ keliavo su koncertiniais turais po Europą ir Japoniją. Kvartetas koncertavo Wigmore Hall koncertų salėje Londone, Scuola Grande di San Giovanni Evangelista Venecijoje, Munetsugu salėje Nagojoje, Maison de la Radio ir Salle Cortot Paryžiuje bei tokiuose festivaliuose kaip Les Vacances de Monsieur Haydn, Orangerie de Sceaux arba Festival des Arcs.

Jaunas ansamblis didžiuojasi savo ryšiais su kitais muzikantais, tokiais kaip Vladimir Mendelssohn, Tabea Zimmermann, Avri Levitan, Jérôme Pernoo, David Walter, Florent Héau, Jean-François Heisser ir Pavel Gililov.

Kvarteto narės mokėsi pas tokius didžius kamerinės muzikos atlikėjus kaip Hatto Beyerle, Johannes Meissl ir Vladimir Mendelssohn, bei iš tokių žymių kvartetų kaip Quatuors Ysaÿe, Rosamunde ir Ebène. Kvartetas savo praktikoje taip pat taiko vertingus Mathieu Herzog patarimus.

Greta savo tarptautinės karjeros, bendradarbiaudamas su asociacijomis Concerts de Poche ir Musethica, Quatuor Akilone pasiekia platesnį klausytojų ratą, mažiau pratusį prie klasikinės muzikos koncertų.

Pirmasis kvarteto kompaktinis diskas buvo išleistas 2018 m. lapkričio mėnesį (leidykla „Mirare“). 

Kvartetas yra Europos kamerinės muzikos akademijos Alumni narys ir Proquartet-Europos kamerinės muzikos centro rezidentas nuo 2016 metų, Generation Spedidam narys ir Fondation Banque Populaire laureatas nuo 2017 metų. Kvartetas buvo atrinktas dalyvauti projekte „Le Dimore del Quartetto“.

 

ORGANIZATORIUS:

Koncertinė įstaiga Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“

Įmonės kodas 188200756

Aušros al. 15, LT-76299 Šiauliai

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.