VIRUS‘24. TARPTAUTINIS AVANGARDINĖS MADOS ŠOU "VIRUS MADA" IR KOMIKSŲ OPERA "ALFA"

DATA

2019-11-23, 19:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 8 € bilieto kaina moksleiviams, studentams, senjorams, neįgaliesiems (su pažymėjimu)

Nuolaidos: 8 € bilieto kaina taikoma grupėms nuo 10 žmonių

Renginio trukmė: 3 val.

Pertrauka: yra

Nemokamai: VIRUS MADA ŠOU – vaikai iki 7 metų, KOMIKSŲ OPERA "ALFA" – amžiaus cenzas N-14.

Bilietai internetu: nebeparduodami likus 1 val. iki renginio pradžios

Bilietų įsigijimas: bilietus galima įsigyti visose Ticket Market kasose ir Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245). Šiaulių dailės galerijos bilietų kasos darbo laikas: antradienis – penktadienis nuo 10.00 iki 17.00 val.

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
VIRUS‘24. TARPTAUTINIS AVANGARDINĖS MADOS ŠOU

Tarptautinis avangardinės mados šou VIRUS MADA – didžiausias ir laukiamiausias šiuolaikinio meno ir mados festivalio VIRUS'24 renginys. Kaip jau įprasta jis bus kupinas netikėtumų. Visos avangardinės mados šou kolekcijos, kurias pristatys Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos mados kūrėjai, jau yra atskiri kūriniai ir performansai. Šou intriga – maskvietis Roman Jermakov – nustebins kostiumo, kaip gyvos skulptūros kombinacijoms. Universalus muzikantas ir kompozitorius Antanas Jasenka išplės mados šou reginį akustiniais peizažais.

KOMIKSŲ OPERA ALFA

„α“ („Alfa“) – opera, kurioje drąsiai iškeliami svarbūs šių dienų socialiniai ir kultūriniai klausimai bei iššūkiai, vertinami tiek asmeniniame, tiek istoriniame kontekstuose. Atsigręžiama į tokias temas kaip: lyčių lygybė, mažumų politika, didelių istorijų krizė. Pritrenkiantis dviejų pakankamai nutolusių žanrų – operos ir komiksų – junginys suteikia meilės ir nužudymo istorijai su stipria pagrindine heroje priešaky ekstravagantiškumo.

Operoje pasakojama istorija yra variacija vieno ryškiausių XX amžiaus ispanų poeto ir dramaturgo Federico Garcios Lorcos tragiško likimo tema. „Alfoje“ veikianti Isabėlė Garcia Lorca, Federico sesuo, grįžta į Ispaniją po daugelio metų emigracijos, norėdama atskleisti savo brolio likimo paslaptis. Rašytojo mirties aplinkybės iki šiol yra miglotos, o kapo vieta kurį laiką buvo manoma esanti netoli Alfacaro miestelio Andalūzijoje. Tiesos atskleidimą apsunkina laiko rate užstrigusi paslaptis, kuri mus nuolat grąžina atgal į pradžią ir tampa „alfa“ be „omegos“.  

Kompozitorius Albertas Navickas:„α“ partitūra buvo sukurta žavintis flamenko melodijomis ir pasikartojančiomis minimalistinės muzikos struktūromis. Operos ritminį audinį sudaro du kontrasto principu gretinami sluoksniai: pastovus, ritmingas pulsas ir „pakibęs“, tarsi nejaukią tylą įgarsinantis aukštų dažnių spengimas. Kūrinio veikėjai savo partijas dainuoja šių ritminių struktūrų fone, joms svyruojant nuo skubraus rečitatyvo iki smarkiai ornamentuotų melodijų. Partitūroje vokalines linijas atspindi akordeono ir gitaros partijos, kurios pasitelkus gyvą elektroniką neretai sluoksniuojamos ir palaipsniui sukuria tirštėjančią garsų vertikalę.“

Režisierė Dr. GoraParasit: „Tai ne tik opera – tai „opera-komiksas“ apie moters superherojės, kovojančios tiek su antgamtiniais, tiek su žemiškais demonais, išbandymus ir vargus pasaulyje. Opera „α“ man yra tarsi puslapių rinkinys – komiksų knyga. Opera „α“ yra MEGA moteriška.“ 

2019 M. KOMIKSŲ OPEROS „ALFA“ KŪRYBINĖ KOMANDA APDOVANOTA „AUKSINIU SCENOS KRYŽIUMI“ „OPEROS / OPERĖTĖS / MIUZIKLO“ KATEGORIJOJE.

Režisierė, scenografė, kostiumų dailininkė Dr. GoraParasit (Gintarė Minelgaitė) | kompozitorius Albertas Navickas | libreto autorė Gabrielė Labanauskaitė | video menininkas ir scenos dizaineris Oskaras Gudas | iliustratorius Edvinas Špetas | skulptorius Donatas Rapeika |šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis | garso režisierius Julius Aglinskas.
Prodiuseris: OPEROMANIJA
Atlikėjai: Nora Petročenko (mecosopranas), Nerijus Masevičius (bosas-baritonas), Ieva Savickaitė (aktorė), Pranas Kentra (el. gitara), Agnė Rimgailaitė (akordeonas), Monika Zenkevičiūtė (elektronika).

Trukmė – 50 min.

https://vimeo.com/293447049  

VIRUS MADA muzika: ANTANAS JASENKA
Antanas Jasenka sėkmingai leidžia savo darbus užsienio įrašų kompanijose, dažnai pasirodo įvairiuose naujosios muzikos festivaliuose. Vedė elektroninei muzikai skirtas radijo laidas, taip pat kuria garso aplinką teatro spektakliams. 

ORGANIZATORIUS:

Šiaulių dailės galerija

Vilniaus g. 245, 76343 Šiauliai

Juridinio asmens kodas 193309312

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.