Muzikos vakarai kurhauze. Džiazo duetas Lietuva/Suomija

DATA

2021-11-27, 18:00 val.
Šeštadienis

Vieta

Palangos kurhauzo koncertų salė Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: Senjorams, moksleiviams, studentams, su Palangiškio kortele – 10 Eur

Trukmė: 1 val. 30 min.

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Muzikos vakarai kurhauze. Džiazo duetas Lietuva/Suomija

Lapkričio 27 d. kurhauze koncertuos virtuoziškas džiazo duetas - saksofonininkas Kęstutis Vaiginis ir suomių pianistas Joonas Haavisto. Tai brandus projektas, gyvuojantis daugiau negu dešimt metų, kuriame puikiai atsiskleidžia universalūs, brandūs muzikantai, puikiai žinomi ir pripažinti tiek savo šalyse, tiek Europoje ir už jos ribų. Menininkus sieja kūrybingumas, spontaniškos improvizacijos, sukurtos autorinės kompozicijos, aranžuoti džiazo standartai, kuriose būdinga melodingumas ir subtili harmonija, energija, muzikinis skonis kuris nustebina savo paprastumu ir nuoširdumu muzikos gurmanus ir kritikus. Šios muzikos negalima isprausti į jokius rėmus, ją reikia išgirsti ir mėgautis.

KĘSTUTIS VAIGINIS - vienas produktyviausių džiazo atlikėjų Lietuvoje. Ambicingas saksofonininkas, grojantis su aukščiausios klasės JAV džiazo muzikantais, tokiais kaip Alex Sipiagin, Dave Kikoski, David Berkman ir kt., yra daugybės tarptautinių projektų įkvėpėjas ir lyderis. Su įvairiais kolektyvais kaip grupės lyderis ir kviestinis artistas jis pasirodė „Nord Sea Jazz“, Roterdamo, Londono, Otavos, Keiptauno, Tokijo, Londono, Stambulo, Honkongo ir kituose prestižiniuose džiazo festivaliuose, gastroliavo Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos ir Afrikos kontinentuose. Lietuvoje kiekvienais metais surengia koncertinius turus po Lietuvą su kviestiniais svečias iš Jungtinių Amerikos valstijų ir žymiausiais Europos džiazo muzikantais. Bendradarbiauja su įvairaus žanro kolektyvais, nuo kamerinio simfoninio orkestro iki bigbando grodamas solo programas. K. Vaiginis groja originalias kompozicijas ir džiazo standartus, kuriems būdingi moderniojo džiazo ir akademinės muzikos raiškos priemonių deriniai. Jo muzikoje jaučiama latin, be-bop, modern post - bop, afro muzikos stiliai.

JOONAS HAAVISTO – suomių pianistas ir kompozitorius. Jis yra vienas įdomiausių jaunųjų džiazo muzikantų Šiaurės šalių džiazo scenoje. 2006-aisiais tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje rengiamo tarptautinio džiazo pianistų konkurso „Džiazo improvizacija“ nugalėtoju, vėliau pelnė laurus „Young Nordic Jazz Comets“ (2007)  ir „Jazz Hoeilaart“  (2010) konkursuose, nors fortepijonu skambinti rimtai pradėjo tik 16-kos metų – prieš tai studijavo kontrabosą. 2017 m. gegužę Joonas prisijungė prie pasaulinio garso Steinway artistų sąrašo. Joonas Haavisto taip pat yra subūręs kvintetą, groja  Ingos Söder grupėje, Martti Vesalos „Soundpost Quintet“, Mikko Pellineno „Mini Big Band“.  Tarp jo partnerių yra garsūs džiazo muzikantai Jerry Bergonzi, Jonathanas Kreisbergas, Ronas Mclure, Billas Watrousas, Bertilas Strandbergas,  Johnas Fedchockas, Tivonas Pennicottas, Teemu Viinikainenas, Jukka Perko, Verneri Pohjola, Jukkis Uotila

 

Į renginį žiūrovai įleidžiami tik su Galimybiu pasu arba jam prilygstančiu dokumentu. 

 

ORGANIZATORIUS:

Palangos kultūros ir jaunimo centras

Įmonės kodas 190276191

Grafų Tiškevičių al. 1, LT-00135 Palanga

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI