Kino filmas "Kita tylos pusė"

DATA

2019-10-23, 18:00 val.
Trečiadienis

Vieta

Mažeikių kultūros centras, Mažeikiai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda

Nuolaidos: netaikomos

Nemokamai: vaikai nemokamai neįleidžiami

Renginio trukmė: 1 val. 52 min.

Bilietų kasos darbo laikas: darbo dienomis 15-18 val. (Mažeikių kultūros centras)

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
 Kino filmas

Kita tylos pusė

Kita tylos pusė (2019)

Žanras: Drama

Sukurta: Lietuva

Režisierius: Algimantas Puipa

Trukmė: 1h 52 min

Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda

 

Spalio 4 dieną vienas ryškiausių režisierių Lietuvoje – Algimantas Puipa, grįžta į didįjį kiną, pristatydamas net 15 metų brandintą literatūrinio kūrinio ekranizaciją – „Kita tylos pusė“. Šį kartą režisierius savo kūrybos objektu pasirinko Skandinavijoje gerai žinomo rašytojo Torgny Lindgren romaną „Kamanių medus“, kuris dar 1995 m. pelnė Augusto premiją – vieną svarbiausių literatūrinių apdovanojimų Švedijoje. 

Einaras (akt. Juozas Budratis) ir Kasparas (akt. Povilas Stankus) - broliai, panašūs ir kartu labai skirtingi žmonės. Nematė jie vienas kito visą amžinybę, nors jų namus skiria tik upė. Kasdien jie stebi vienas kitą iš toli, žino kada kuris kūrena krosnį, eina miegoti, uždega šviesą ir... laukia vienas kito mirties. Jų broliškas ryšys seniai nutrūkęs, dar jaunystėje, tada, kai abu mylėjo vieną moterį vardu Mina (akt. Asta Stankūnaitė). Vienam ji buvo žmona, kitam – meilužė. Mina abiems pagimdė sūnų Larsą. Einaras gerai prisimena tą vasarą, kai žuvo Larsas. Ir abu broliai buvo kalti dėl jaunuolio mirties. Šis tragiškas įvykis dar labiau pagilino nesantaiką ir visiems laikams atėmė ne tik sūnų, bet ir mylimą Miną. Štai nuo tada broliai atsitvėrė vienas nuo kito amžina tylos ir neapykantos siena. 

Visas nesantaikos purvas į paviršių iškyla tuomet, kai Einaro ir Kasparo gyvenime netikėtai atsiranda dar viena moteris – Izabelė (akt. Viktorija Kuodytė). Trumpam apsistojusi pas vieną iš jų, ji pasilieka pusmečiui ir tampa tiltu tarp dviejų užsispyrusių senukų. Izabelė keliskart per dieną, irstosi medine valtimi nuo vieno upės kranto prie kito, gamina broliams valgį, plauna grindis, prausia senus jų kūnus, kūrena krosnį, klauso istorijų ir ...bando juos sutaikyti, bet ar tik brolių panieka vienas kitam – nebus stipresnė už meilę?

Autentišką Švedijos kaimą, apsuptą vandens, filmo režisierius A. Puipa atkūrė Lietuvoje. Skandinavišką dvasią puikiai atitiko unikalus kaimelis – Ventė, įsikūręs „Ventės ragu“ vadinamame kyšulyje prie Kuršių marių Šilutės rajone. 

Intriguojantis, provokuojantis ir nepatogus A. Puipos darbas nukels į vandens apsuptą Švedijos salą narplioti istorijos, kurioje kiekvienas rasime kažką sau pažįstamo.

Filmo gamybą finansavo Lietuvos kino centras.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

REŽISIERIUS: Algimantas Puipa 

SCENARIJUS: Jonas Cornell

VAIDINA: Juozas Budraitis („Niekas nenorėjo mirti“, „Sodybų tuštėjimo metas“), Povilas Stankus („Elzė iš Gilijos“, „Bilietas iki Tadž Mahalo“), Viktorija Kuodytė („Balkonas“, „Perpetuum mobile“), Asta Stankūnaitė ir kt.

ORGANIZATORIUS:

VŠĮ “Baltas ekranas”

Įm. k. 304764379

PVM k. LT100011449415

Jaunystės g. 10 – 33, Rokiškis

 

PVM netaikomas pagal PVM įstatymo 23 straipsnį

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI