Duonkepio žmona

DATA

2018-12-23, 18:00 val.

Vieta

Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai

Kaina

0.00 €

Renginys pasibaigęs
100% saugus apsipirkimas

Pagrindinė renginio informacija

Nuolaidos: 8 € bilieto kaina moksleiviams, studentams, senjorams, neįgaliesiems (su pažymėjimu)

Nuolaidos: su OMNI ID kortele - 2 € nuolaida brangesnės kategorijos bilietams (kontrolės metu pateikti kortelę)

Renginio trukmė: 3 val.

Pertrauka: yra

Bilietai internetu: neparduodami likus 1 valandai iki spektaklio pradžios

Svarbi informacija

  • Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose (žr. bilietų kasos) bei internetu
  • Vienu kartu galima užsakyti ne daugiau kaip 15 bilietų, perkant internetu
  • Bilietams yra taikomi mokesčiai
  • Bilietai yra negrąžinami ir nekeičiami
  • Daugiau informacijos visą parą: tel. 1588 (pagal Jūsų ryšio operatoriaus tarifus)
Renginys pasibaigęs
Duonkepio žmona
 
Autorius - Marselis Panjolis
Režisierius – Arvydas Lebeliūnas
Dailininkas – Sergejus Bocullo
Kompozitorius – Jonas Sakalauskas
 
 „Duonkepio žmona“ – žinomiausias prancūzų rašytojo, dramaturgo ir filmų kūrėjo Marselio Panjolio (Marcel Pagnol) kūrinys. 1938 m. pasirodžiusi drama netrukus buvo adaptuota kino ekranui ir jos autoriui pelnė ne vieną garbingą kino kritikos apdovanojimą. „Duonkepio žmona“ yra parašyta pagal prancūzų autoriaus Žano Gioto (Jean Giotto) apysaką, tačiau Marselis Panjolis savaip interpretavo duonkepio ir jo žmonos taurios meilės istoriją.
 
Nedidelio kaimelio ramybę sudrumsčia netikėtas įvykis – iš miestelio duonkepio namų su jaunu piemeniu pabėga gražuolė žmona. Nusiminęs duonkepis pasineria į melancholiją ir nustoja kepti miestelio žmonėms duoną. Kurį laiką negavę kasdieninės duonos, kaimo žmonės nusprendžia žūtbūt duonkepiui grąžinti jo žmoną. Tai gražus ir kiek romantiškas pasakojimas apie atlaidumą ir meilę, stipresnę už pyktį ir nusivylimo kerštą.
Premjera - 2013 m. rugsėjo 22 d.
 
APDOVANOJIMAI
  • 2014 m. Šiaulių miesto savivaldybės premija už geriausią sezono vyro vaidmenį aktoriui Sigitui Jakubauskui už Duonkepio vaidmenį spektaklyje M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas). 
  • 2013 m. II  teatrų festivalio "Tegyvuoja komedija!"  (Alytus) geriausias spektaklis M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas).
  • 2013 m. II  teatrų festivalio "Tegyvuoja komedija!"  (Alytus) geriausias aktorius Sigitas Jakubauskas už Duonkepio vaidmenį spektaklyje M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas).
  • 2013 m. II  teatrų festivalio "Tegyvuoja komedija!"  (Alytus) apdovanojimas Sigitui Jakubauskui už scenos nuopelnus iš Dzūkijos kilusiam teatralui.
  • 2013 m. IV D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio (Varėna) geriausias aktorius Sigitas Jakubauskas už Duonkepio vaidmenį  spektaklyje M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas).
  • 2013 m. IV D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio (Varėna) žiūrovų simpatijų prizas spektakliui M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas).
NOMINACIJOS
  • 2013 m. „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotas aktorius Sigitas Jakubauskas už Duonkepiovaidmenį spektaklyje M. Panjolio "Duonkepio žmona" (rež. A. Lebeliūnas).

 

ORGANIZATORIUS:

Valstybinis Šiaulių dramos teatras

Įmonės kodas: 190755170

Tilžės g. 155, Šiauliai LT-76297

www.vsdt.lt

 

 

bilietas per 1 min.
Renginys pasibaigęs
Renginio organizatorius prisiima visišką atsakomybę dėl renginio, jo vykdymo, neįvykimo, kokybės, turinio, pateikiamos informacijos apie renginį ir visų kitų su renginiu susijusių aplinkybių. TICKET MARKET teikia renginio organizatoriui tik bilietų platinimo paslaugą ir už renginį bei jo vykdymą neatsako. TICKET MARKET veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas.

PERKAMIAUSI RENGINIAI